Valsir Triplus – A hangcsillapított lefolyórendszer

A hangcsillapított lefolyórendszerekkel foglalkozó cikksorozatunkban eddig olyan Valsir gyártmányokról esett szó, mint a PP3 és a Blackfire. A harmadik részben a Triplust mutatjuk be, melynek az biztosít különleges hangcsillapító képességet, hogy három különböző rétegből tevődik össze.

Mit jelent az, hogy a Triplus háromrétegű?

A Triplus a Valsir által kifejlesztett, gyártott és szabadalmaztatott tokos lefolyórendszer külső rétege a mechanikai ellenállásoktól hivatott védeni a csőrendszert, belső fele a különféle vegyszereknek áll ellen, középső része pedig ásványi erősítésű polipropilén. Utóbbit alkalmazza a Valsir a Winner S és Tropea S zajcsillapított falsík alatti WC-tartályok esetén is, mely megoldás világelső a WC-tartályok piacán.

Sokoldalúságának főbb ismérvei:

  • széles méret- és idomválaszték DN 32 mm - DN 250 mm között
  • nem tartós terhelés esetén maximum 95 °C-ig alkalmazható
  • rendkívül jó a hidegtűrő képessége: - 25 °C-os környezeti hőmérséklet esetén is könnyű vele a szerelés, nem törik
  • nagyfokú vegyszerállóság a lakóépületek és ipari létesítmények lefolyóiban található oldott anyagokkal szemben
  • teljes mértékben újrahasznosítható anyagokból készül
  • polipropilén anyagból készül, ezért égés során nem szabadulnak fel olyan rákkeltő vegyületek, amilyen például a dioxin vagy a vinil-klorid
Milyen zajcsillapító képességgel rendelkezik?

EN 14366 szabvány szerint, 2 l/s térfogatáram mellett a PP3 zajszintje 17 dB(A), a Blackfire esetében pedig ez az érték 16 dB(A). Már ezek is figyelemreméltó paraméterek, a Triplus azonban ezeknél is jobb akusztikai tulajdonsággal bír: 12 dB(A). A TriPlus további, EN 14366, illetve DIN 4109 szabvány szerinti, különböző térfogatáram melletti értékeit az alábbi táblázat foglalja össze:

Különleges idomok a tervezés és a kivitelezés megkönnyítése érdekében

A Valsir nemcsak a magas minőséget tartja szem előtt, hanem azt is vizsgálja, hogyan könnyítheti a tervezést, s ezzel párhuzamosan a kivitelezést. Az épületgépészeti lefolyórendszerekkel szemben nemcsak a magas műszaki színvonal, vagy épp a jó akusztikai tulajdonság vált egyre inkább követelménnyé, hanem az is, hogy a lehető legkisebb helyet foglalják el. Ennek folyományaként a Triplus rendkívül széles idomválasztékában olyan megoldásokat is találni, melyeket a Valsir annak érdekében fejlesztett ki, hogy különleges körülmények között is alkalmazható legyen.


Gyűjtőidom

A gyűjtőidom lehetővé teszi, hogy az ejtővezeték gerinchálózatába különféle szűkítők alkalmazása nélkül csatlakoztassunk ágvezetékeket.Ejtővezeték bekötő- és szellőzőidom

Ideális megoldás a magasházak ejtővezetékének kialakításához. Több emelet magasan is képes gondoskodni a megfelelő szellőztetésről.


Szuez szifon

Ez a fajta szuez szifon rögzítőelemének köszönhetően a mennyezet alatti lefolyóhálózat biztonságos kialakítását teszi lehetővé.


BIM – Nyitottan a tervezők felé

A Valsir mindig törekedett a tervezők, műszaki dokumentációk összeállítását végző szakemberek támogatására. A TriPlus esetében nemcsak tervezési segédlettel igyekszik minden információt megadni a rajzok elkészítéséhez, hanem az épületinformáció-modellezéshez is segítséget nyújt. A Valsir BIM modellek ingyenesen érhetőek el vagy a bimobject.com-on történő regisztrációt követően minden Triplus rendszerelem megtalálható.

Műszaki tanácsadásra van szüksége? Segítünk eligazodni a Valsir lefolyórendszerek sokrétű választékában!
Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!
Ajánlatkérését itt is elküldheti nekünk! Adja meg nevét és e-mail címét!

Nem találta meg amit keresett? Kérem, írja le üzenetben, hogy mire van szüksége! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!

A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében a weboldalunk úgynevezett sütiket használ