A falfűtés/hűtés rendszerek alkalmazása korszerű és energiatakarékos módja elsősorban lakóépületek, ugyanakkor iroda- és egyéb célú épületek esetén is az épület teljes vagy kiegészítő fűtésére/hűtésére, a komfort növelésére. Egyedülálló módon a falfűtés/hűtés esetén nincs különbség a fűtési és hűtési eset hőátadási tényezője közt, így azonos mód alkalmas mindkettőre.

Nyáron a falhűtés, lévén alapvetően sugárzással történik a hőleadás-hőelvonás, huzatmentes, magas komfortfokozatú hűtést valósít meg. Energiatakarékos is, hisz a sugárzó hő révén magasabb hőmérsékletet is komfortosnak érzünk, így kisebb hőmérséklet-különbség is lehetséges a külső hőmérséklethez képest, továbbá relatíve magas hűtési előremenő hőmérséklete (16-18°C) kedvez a hőszivattyú/hűtőgép jósági fokának.

Télen, fűtésre használva, akár 150 W/m2 hőleadás is elérhető, mivel fal esetén megengedőbb a szabvány, nem okoz diszkomfortot a 29°C feletti felületi hőmérséklet (max 35°C lehet). Praktikus, hisz nem okoz problémát egy vastagabb - 15 mm feletti - parketta vagy padlószőnyeg, továbbá a különféle elbútorozás sem csökkenti a hőleadást. Gyorsabban felfűthető, jobban szabályozható, ugyanakkor gazdaságos, hisz a padlófűtéshez hasonló alacsony hőmérséklettel üzemel. A maximális komfort érdekében gond nélkül kombinálható padlófűtéssel, így ötvözhetők a két rendszer előnyei/hátrányai.

Akár hőszivattyúval/hűtőgéppel, akár kútvízzel kívánja hűteni épületét, a felületfűtés gond nélkül alkalmazható a megfelelő hőközponti kialakítással (ezügyben kérjen tanácsot tervezőjétől vagy tőlünk).
Fontos megemlíteni, hogy felülethűtések és egyéb passzív hűtési hőleadók esetén nem történik páratartalom csökkentés (abszolút páratartalom), sőt követelmény a páralecsapódás elkerülése, ennek következtében az - egyébként is javasolt - hővisszanyerős szellőztetés kiépítése a páratartalom kordában tartása érdekében különösen ajánlott. Emellett harmatpont érzékelő alkalmazása javasolt (legalább 1 db, javasolt szintenként, ideális esetben pedig helyiségenként). Csak fűtési esetben természetesen ez nem szükséges.

Találatok: 1 - 1 / 1

Nem találta meg amit keresett? Kérem, írja le üzenetben, hogy mire van szüksége! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!

A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében a weboldalunk úgynevezett sütiket használ