Fenntarthatóság a ValsirnálA hatékony gyártási folyamaton és a megbízható termékeken felül rendkívül fontos szempontja egy vállalat megítélésének a környezeti szempontból fenntartható folyamatok tervezése és bevezetése is. Környezettudatos tevékenységeink utat mutattak egy változatosabb és strukturáltabb kezdeményezésnek és a fenntarthatóság központi kérdéssé vált, olyannyira, hogy mára már a vállalat elengedhetetlen részét képezi.

A Valsir elkötelezettsége két fő részből áll:
Egyrészt fontos számunkra a környezetbarát és újrahasznosítható termékek létrehozása, másrészt épületeinkben a fenntartható termelési eljárások végrehajtása magas energiahatékonysággal működik. Folyamatos elkötelezettségünk a környezettudatos magatartás iránt kiváló eredményeket ért el, melyek ösztönöznek minket a termékek és folyamatok további fejlesztésére.


Egy "A" osztályú épület energiahatékonysága

A logisztikai és termelési központ Vobarno-ban (BS) - ami a Valsir termelési területének kiterjesztéseként épült, ahol a többrétegű csövek folyamatos gyártása zajlik - aprólékosan megtervezett, hogy csökkentsék a környezetszennyező hatásokat és az energiafogyasztást.


Rekordidő alatt épült
Az épület rekordidő alatt épült, 2011 augusztusától 2012 augusztusáig, a beszerzéstől és romos használaton kívüli gyár lebontásától egészen az üzembe helyezésig mindössze egy év telt el.


Tökéletes összhang a környezettel

Az épület anyagait úgy választottuk ki, hogy tökéletesen illeszkedjen környezetébe, így csökkentve az oda nem illő vizuális hatást amennyire csak lehetséges.


Munkakörnyezet minősége

A termelőüzem elhelyezését megvizsgáltuk abból a szempontból is, hogy a közeli lakóövezetben minimálisra csökkentsük a zajkibocsátást. Nagy figyelmet fordítottunk a fogyasztás optimalizálására: Az épületet hőszigeteltük az energiaveszteség csökkentése érdekében, valamint belső világítási célokra kihasználjuk a természetes napfény adottságait. Ez lehetővé teszi a szórt fény eljutását a termelőterületekre, ami jelentősen javítja a munkakörnyezet minőségét és csökkenti a villamosenergia-fogyasztást.

A fenntarthatósággal kapcsolatos bővebb információk ide kattintva ismerhetőek meg.

                                                         Nem találta meg amit keresett? Kérem, írja le üzenetben, hogy mire van szüksége! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!

A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében a weboldalunk úgynevezett sütiket használ