„A program használata kezdetben nem volt egyszerű, de szakszerű támogatást és segítséget kaptam a Vivacotól. Miután belejöttem rendkívül jól használható és átlátható tervező-méretező programmal tudtam tovább dolgozni. A munkám egy egyetemi tervezési feladat keretében egy 1690 nm-es társasház fűtési rendszerének kialakítása és méretezése volt. Tekintettel az épület nagyságára, így a fájlméret és számítások jelentős növekedése miatt, a program a tervezés végén mutatott néha anomáliákat: eltűnő helyiség feliratok, esetleg más szövegeket megjelenése a feliratokban (szerk.: ez akkor fodul elő, ha a Silvestro E és T modulban is ugyanazt a fájlt szerkesztjük egy időben). Erre mindenképp szeretném felhívni a fejlesztők figyelmét (szerk.: 2017 -ben várható az 5-ös verzió, melyben egyesül az E és a T modul, illetve kiegészül mennyezetfűtés/hűtés méretezéssel). De még így is úgy érzem, hogy a program kiváló alternatívát nyújt a tervezőknek.”
Görög Ádám okl. épületgépész mérnök, Budapest, 2015
„Négy éve használom (2007 óta) a Silvestro tervezőprogramot családi házaktól a többlakásos társasházak hőszükséglet számításához, valamint fűtési, víz- és csatornarendszerek tervezéséhez. A program használatának megtanulására fordított idő többszörösen megtérült,mivel a hőtechnikai és a hidraulikai számításokat,valamint az anyaglistát automatikusan elkészíti.”
Perlaki László okl. gépészmérnök, épületgépész tervező, Budapest, 2011
„A programmal gyorsabban tudok tervet elkészíteni. A mértezési eljárás logikus,áttekinthető,és a változások jól nyomon követhetőek. Tetszik,hogy a hőfoklépcső változtatása esetén a hő- és áramlástechnikai változások eredményei sokkal látványosabbak,amelyet a tervezés optimalizálásához fel tudok használni.”
Szabó Imre épületgépész tervező, Kecskemét, 2011
„A Silvestro próbaverziójával számoltam ki egy 3 szintes családi ház hőszükségletét, és terveztem meg a padló- és falfűtési rendszerét. A programba könnyen be lehet tölteni DWG rajzokat. Tetszik,hogy a hőszükséglet számítást és a gépészeti tervezést egy programmal tudom elvégezni. Így könnyen vizsgálni lehet például,hogyan befolyásolja a hőszükségletet és a fűtési rendszert a szigetelési vastagság módosítása. Nagy előny továbbá az automatikus anyagkiírás elkészítése.”
Egresits Krisztián Egresits és Fiai Kft. Sopron, 2011
„A próbaverzióval egy családi ház padlófűtési rendszerét terveztem meg az osztó-gyűjtőtől. A számítás gyors,sok számítási eljárás automatizált. Nagyon jó,hogy a kiírást is elkészíti a program. Biztos, hogy a programot a továbbiakban is fogom használni padló- és radiátoros fűtési rendszer méretezéshez.”
Bandy György Nap-rendszer Tervező Iroda, Pilisjászfalu, 2011
„A próbaverzióval egy 24 lakásos 3 szintes társasház radiátoros és padlófűtési tervét készítettem el. Nagyon egyszerűen és könnyen kezelhető a program. Kiemelem,hogy hidraulikai számítás a rajz által támogatva van, így átlátható a méretezés. Az esetleges kapcsolási és beállítási hibákra egyértelműen felhívja a figyel.”
Csernyu Szabolcs létesítmény mérnök hallgató, Debrecen, 2011

Nem találta meg amit keresett? Kérem, írja le üzenetben, hogy mire van szüksége! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!

A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében a weboldalunk úgynevezett sütiket használ