A MEGFELELŐ FALSÍK ALATTI WC TARTÁLY KIVÁLASZTÁSA

Amikor a falsík alá szeretnénk elrejteni egy WC tartályt, érdemes jó pár szempontot figyelembe venni, mielőtt kiválasztjuk beépítendő típust. A VALSIR elkényeztet minket a kínálatával, számtalan beépítési helyzetre fejlesztve ki a legjobb a megoldást.

Tekintettel kell lennünk a rendelkezésre álló helyen kívül a falazat anyagára, a rögzítési lehetőségekre, a WC csésze elhelyezésére, vagy a működtetésre, de persze az esztétikai szempontok sem lehetnek mellékesek.

Kezdjük azzal, hogy padlón álló, vagy fali WC lesz-e a kívánt végeredmény? Ez azért fontos, mert a padlón álló WC csésze csak az öblítővizet kapja a fal felől, a szennyvíz vezeték csatlakozása lefelé történik. Ilyenkor a padló viseli a terheket, így nincs szükségünk semmiféle tartószerkezetre a vakolat alatt.

Ezt a feladatot a legegyszerűbb, úgynevezett murare kivitelű tartállyal kipipálhatjuk. Ha azonban WC-t a falra szeretnénk elhelyezni, több típus jöhet szóba. A normál beépítési mélység esetén (ami 120 mm-t jelent) a Winner S tartályokat, csökkentett mélység esetén a Tropea S tartályokat célszerű beszerelni, mivel ezeket 90 mm vastagsággal gyártják.


Beépítési lehetőségek:


murare


fixsystem


block


térben álló block

A fixsystem már alkalmas a WC csésze fali rögzítésére, de természetesen masszív beépítésre van ehhez szükség, a tartályt alá kell falazni, a megfelelő alátámasztás érdekében. Könnyebb dolgunk van a block kivitelű tartállyal, hisz két ponton a padlóba, két ponton az oldalfalra rögzítve egy masszív keret gondoskodik a tartásról. Ha teljesen szabadon álló WC-hez, vagy a hátoldalon a keret rögzítésére alkalmatlan fallal rendelkező helyre kell tartályt választani, akkor kerül elő a térben álló block verzió, melyet kizárólag a padló irányába kell rögzíteni, viszont mindjárt 6 ponton.

Ha oldalirányban vagyunk szűk keretek közé szorítva, akkor a Cubik tartályhoz érdemes nyúlni. Ez ugyanis a szokásos 500 mm helyett mindössze 300 mm széles, de természetesen a mélységi méretekkel kompenzál, ami azt jelenti, hogy a kívánt térfogatot 195 mm-es mélységi méret mellett biztosítja. Extrém esetben ezzel a tartállyal olyan merénylet is elkövethető, hogy a tartószerkezetet elvágjuk, majd a tartálytestet egy bizonyos határon belül oldalirányba kimozgatjuk a középpontból, ha a szükség ezt kívánná meg.

Ezektől eltérő esetekben speciális méretű tartályok közül is szemezgethetünk, így a normál 1140 mm magasságú helyett találhatunk 880 mm-es, sőt 800 mm-es tartályokat is, melyeket ablak alá, tetőtérben, vagy bármilyen egyéb okból csökkentett parapetmagasság esetén használhatunk. Ilyenkor praktikus lehet, ha a nyomólapot felfelé szereljük fel a tartályra, hisz a szemben elhelyezett nyomólapot a WC tető, illetve az ülőke eltakarná. Korábban ilyet csak pneumatikus öblítésű tartállyal tehettünk meg, de a legújabb generációs Valsir tartályoknál, már mechanikus működtetés esetén is van rá mód.

Bármelyik típust nézzük, több száz ABS, fém vagy dizájn nyomólap közül választhatunk, így biztosan találunk az elvárásainknak megfelelőt.

Ha pedig a komfort szempontjából szeretnénk magasabbra tenni a lécet, érdemes ezen tartályok ventilátoros elszívással felszerelt ARIAPUR változatát keresni.

Nem találta meg amit keresett? Kérem, írja le üzenetben, hogy mire van szüksége! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!

A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében a weboldalunk úgynevezett sütiket használ