VALSIR TRIPLUS: LEFOLYÓRENDSZER-KIALAKÍTÁS EGYSZERŰEN

Egy lefolyórendszer megvalósítása nem könnyű feladat, hiszen tervezéskor, kivitelezéskor olyan tényezőkkel kell számolni, mint a nyomvonalkialakítással kapcsolatos szabályok – mint például a lejtési szög – betartása, a helyigény, egyéb gépészeti, vagy akár villamossági hálózat figyelembevétele. Mindez hatványozottan igaz a régi épületek felújításakor, ahol a gépésznek nincs lehetősége egyeztetni az építésszel azért, hogy a szükséges rendszerelemeknek több helyet kérjen, hiszen – akár évtizedek óta – meglévő, adott paraméterekkel, statikai tulajdonságokkal rendelkező létesítményről van szó. Ilyen esetekben jönnek jól azok a praktikus megoldások, idomok, melyeket a Valsir kínál Triplus hangcsillapított lefolyórendszerének részegységeként.

A Valsir szakemberei, fejlesztőmérnökei számára a magas minőség és műszaki tartalom mellett az is fontos szempont, hogy miként könnyíthetik meg a tervezést, illetőleg a kivitelezést. Ennek eredményeként született meg a háromrétegű hangcsillapított – EN 14366 szabvány szerint 12 dB(A) zajszinttel bír – lefolyórendszer, azaz a Triplus: idomválasztékában megoldásokat találunk, amelyekkel Ø 32-250 mm közötti mérettartományon belül különleges helyzeteket is könnyedén megoldhatók.

Gyűjtőidom

A gyűjtőidom lehetővé teszi, hogy az ejtővezeték gerinchálózatába különféle szűkítők alkalmazása nélkül csatlakoztassunk ágvezetékeket. Rendkívül helytakarékos csatlakozási pont kialakítására ad lehetőséget.
Elérhető változatok: Ø 110 mm-es gerinc 4 db univerzális (Ø 32/40/50 mm-es) csatlakozási ponttal

Dupla íves ágidom

A gerincről jobbra, illetve balra történő lecsatlakozás ívesen oldható meg akár úgy is, hogy az egyik ág kisebb dimenzióval bír, mint a másik.
Elérhető változatok: Ø 90/90/75 mm, Ø 90/90/90 mm, Ø 110/110/75 mm, Ø 110/110/90 mm, valamint Ø 110/110/110 mmEjtővezeték bekötő- és szellőzőidom

Ideális megoldás a magas épületek ejtővezetékének kialakításához, egyedi kialakításának köszönhetően képes gondoskodni a lefolyóhálózat megfelelő szellőztetésről. Ez az idomfajta – a gyűjtőidomhoz hasonlóan – praktikus, hiszen helytakarékos ágvezeték-csatlakozási pontok kialakítását teszi lehetővé.
Elérhető változatok: Ø 110, illetve 160 mm-es gerinc 3 db Ø 110 mm-es, illetve 3 db Ø 75 mm-es becsatlakozási ponttal


4-csonkos bekötőidom

Ez a fajta bekötőidom kis helyen teszi lehetővé a négy irányból érkező alapvezetékek csatlakoztatását.
Elérhető változatok: Ø 110, 125 és 160 mm-es gerinc 4 db Ø 110 mm-es becsatlakozási ponttal


Álmennyezetbe helyezhető szuez szifon

Ez a fajta szuez szifon a talpán elhelyezett rögzítőelemének köszönhetően a mennyezet alatti lefolyóhálózat biztonságos kialakítását teszi lehetővé.
Elérhető változatok: Ø 110 mm-es gerinc 3 db Ø 50 mm-es, valamint 1 db Ø 75 mm-es becsatlakozási ponttal


Rejtett szűkítő

A normál szűkítők építési távolságának töredékével rendelkezik, ezáltal hozzájárul a lefolyórendszer építési hosszának csökkenéséhez. Szűkítési mérettől függően koncentrikus, illetve excentrikus kivitelben érhetőek el.
Elérhető változatok: Ø 40/32 mm, Ø 50/40 mm, Ø 75/40 mm, Ø 75/50 mm, Ø 90/40 mm, Ø 90/50 mm, Ø 90/75 mm, Ø 110/40 mm, Ø 110/90 mm, Ø 125/110 mm


Hosszútok

A megszokottnál hosszabb tok révén a lefolyórendszer hőhatásra történő tágulását éppúgy hivatott sbiztosítani, ahogyan például képes megkönnyíteni egy mosdó-bekötés kialakítását/átalakítását. A tok hosszúsága a cső átmérőjének háromszorosa.
Elérhető változatok: Ø 40 mm, Ø 50 mm, Ø 75 mm, Ø 90 mm, Ø 110 mm, Ø 125 mm

Az itt feltüntetett idomok csupán a teljes szortiment ízelítői: mindkét végén tokos csövet éppúgy találunk még a kínálatban, mint tűzvédelmi mandzsettát vagy membrános légbeszívó szelepet. A Valsir Triplus sokoldalúságát pedig csak fokozza a széles körben történő alkalmazhatóság:
• nem tartós terhelés esetén maximum 95 °C közeghőmérsékletig alkalmazható
rendkívüli hidegtűrő-képesség: - 25 °C-os környezeti hőmérséklet esetén is könnyű vele a szerelés, nem törik
nagyfokú vegyszerállóság: számtalan, a lakóépületek és ipari létesítmények lefolyóiban található oldott anyaggal szemben ellenáll
• polipropilén anyagból készül, ezért égés során nem szabadulnak fel olyan rákkeltő vegyületek, amilyen például a dioxin vagy a vinil-klorid


BIM – Nyitottan a tervezők felé
A Valsir mindig törekedett a tervezők, műszaki dokumentációk összeállítását végző szakemberek támogatására. A Triplus esetében nemcsak tervezési segédlettel igyekszik minden információt megadni a rajzok elkészítéséhez, hanem az épületinformáció-modellezéshez is segítséget nyújt. A Valsir BIM modellek ingyenesen érhetőek el vagy a bimobject.com-on történő regisztrációt követően minden Triplus rendszerelem megtalálható.

Magyarország, illetőleg a Valsir gyár hazája, Olaszország mellett a világ számos pontján bizonyított már a Valsir Triplus hangcsillapított lefolyórendszer Ausztriától Spanyolországon, Indonézián át, az Egyesült Arab Emírségekig. Tekintse meg referenciáinkat, és tervezzen Ön is a Valsir Triplus lefolyórendszerrel.

Nézze meg a Valsir további esővízelvezető- és csatornarendszereit, ivóvizes hálózatra és fűtésre alkalmazható többrétegű csőrendszerét, felületfűtési- és fűtési rendszereket, falsík alatti és falonkívüli WC-tartályait. Győződjön meg a minőségről, és döntsön a Valsir rendszerek mellett.

Nem találta meg amit keresett? Kérem, írja le üzenetben, hogy mire van szüksége! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!

A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében a weboldalunk úgynevezett sütiket használ