VALSIR TŰZVÉDELMI MANDZSETTÁK

Egy esetleges tűzkitörés minden épületnél nagy kockázati tényezőt jelent, éppen ezért már az adott társasház, csarnoképület, vagy egyéb létesítmény tervezésekor kiemelt figyelmet kell fordítani a tűzvédelemre. Az ezzel kapcsolatos aktív és passzív rendszerek megfelelő tervezése, valamint azok hatályos terv alapján történő kialakításának kiemelt szerepe van a tűz terjedésének visszaszorításában, illetve az oltás megkönnyítésében.
Tűzkitörés esetén a lángok terjedését olyan gépészeti elemek tudják elősegíteni, mint például a lefolyórendszer-hálózat, melynek megakadályozására a Valsir kifejlesztette a CollarWings-re keresztelt tűzvédelmi mandzsettákat. A fal- és födémáttöréseknél egyaránt elhelyezhető mandzsetták az alábbi típusú, illetve alapanyagú lefolyórendszereknél alkalmazható: Valsir Triplus, Valsir Silere, HDPE, PP/PP3, ABS, PVC‐C, PVC‐U, SAN+PVC.

A Valsir tűzvédelmi mandzsetták méretválasztéka a tűzállósági osztály függvényében alakul:
El 120 – 2 órán át képes meggátolni a tűz, füst és hő terjedését: Ø 32 mm-től 315 mm-ig
El 240 – 4 órán át képes meggátolni a tűz, füst és hő terjedését: Ø 32 mm-től 160 mm-ig

Az El120 és El240 tűzállósági besorolások az EN 1366-3 szabványban foglaltak szerint kerültek meghatározásra.

A CollarWings célja, hogy meggátolja a tűz, a hő, illetve a füst szenny- és esővíz-elvezető rendszereken keresztül történő terjedését. Ezt az alábbi működési elvvel teszi lehetővé:

Hő hatására a tűzvédelmi mandzsettában található speciális anyag térfogata növekedni kezd.

A töltet növekedésével a lefolyóvezeték elkezd összeroppanni.

A mandzsettában lévő anyag időben lezárja a tűz útját, és a gallér típusától függően 2 vagy 4 órán át ellenáll.

Nem találta meg amit keresett? Kérem, írja le üzenetben, hogy mire van szüksége! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!

A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében a weboldalunk úgynevezett sütiket használ